Mozgásszervi állapotfelmérés

                          

A mozgásszervi állapotfelmérés során célunk feltárni a páciens egyéni tüneteinek kiváltó okát, felállítani egy minél pontosabb, részletesebb diagnózist, ami elengedhetetlen a későbbi fájdalommentes mindennapok eléréséhez.


ÁLTALÁNOS MOZGÁSSZERVI ÁLLAPOTFELMÉRÉS

50 perces manuális állapotfelmérést tartalmazó konzultáció általános ismertetéssel.

A páciens vizsgálata fehérneműben történik. Erre a teljes testen tapasztalható elváltozások manuális kitapintása, felismerése miatt van szükség. A teljes testet vizsgáljuk, nem csak a fájdalmas területet, mivel valljuk, hogy holisztikusan, egészében kell vizsgálni a pácienst, ahhoz, hogy kiderítsük a panaszok kialakulásának valódi okait. A konzultáció alkalmával tájékoztatást adunk a teljes test elváltozásairól. Ismertetjük a problémák kialakulásának okait és rövid, illetve hosszútávú kezelési lehetőségeket vázolunk fel pácienseinknek.

ÁLTALÁNOS MOZGÁSSZERVI ÁLLAPOTFELMÉRÉS + TELJES GERINC SZEGMENTÁLIS VIZSGÁLATA

90 perces manuális állapotfelmérést tartalmazó konzultáció, mely fő hangsúlyt a mozgásszegmenteket alkotó csigolyák egymáshoz való viszonyát, elmozdíthatóságát vizsgálja, a konzultáció pedig egy általános ismertetéssel zárul.

A páciens vizsgálata fehérneműben történik. A konzultáció alkalmával tájékoztatást adunk a teljes test elváltozásairól. Ismertetjük a problémák kialakulásának okait és rövid, illetve hosszútávú kezelési lehetőségeket vázolunk fel pácienseinknek

SPORTOLÓI ÁLLAPOTFELMÉRÉS

A tökéletes sportteljesítmény eléréséhez nélkülözhetetlen a sportoló aktuális fizikális, kondicionális állapotának alapos feltérképezése.

A sportolói felmérés két részből áll.

Először a páciens vizsgálata fehérneműben történik. Erre a teljes testen tapasztalható elváltozások manuális kitapintása, felismerése miatt van szükség. A teljes testet vizsgáljuk, nem csak a fájdalmas területet, mivel valljuk, hogy holisztikusan, egészében kell vizsgálni a pácienst, ahhoz, hogy kiderítsük a panaszok kialakulásának valódi okait. A konzultáció alkalmával tájékoztatást adunk a teljes test elváltozásairól. Ismertetjük a problémák kialakulásának okait és rövid, illetve hosszútávú kezelési lehetőségeket vázolunk fel pácienseinknek

A vizsgálat második részében videós mozgáselemzés történik, ahol a sportágspecifikus mozgások több dimenziós vizsgálata zajlik. Mérhető adott mozgás harmóniája, ízületek elmozdulásának foka, sebessége stb.

Ez által a komplex sportolói állapotfelmérés alapján a felállított célok eléréséhez szükséges mozgásterápia tökéletes kidolgozására, kiinduló állapothoz való fejlődés számszerű összehasonlítására van lehetőség.

Milyen esetekben ajánljuk, hogy részt vegyen állapofelméréseink egyikén?

- Derékfájdalom
- Háti fájdalom
- Nyaki panaszok (merevség, fájdalom, kar zsibbadás, fejfájás)
- Porckorongsérvből adódó panaszok (nyilalló fájdalom, zsibbadás, érzéskiesés)
- Egyéb gerinceredetű elváltozásból adódó panaszok (csigolya elcsúszás, kopás, törés stb.)
- Csípőproblémák esetén
- Váll-, könyök és csuklóízületi panaszok
- Térd-, boka-, lábfájdalom
- Sportsérülés után

Az állapotfelmérésre kérjük, legyen szíves magával hozni korábbi orvosi leleteit!

Online foglalás

Foglalj időpontot időben. A foglalásod e-mailben igazoljuk vissza.