Kiegészítő terápiák

Kezeléseink során a legmodernebb kiegészítő terápiákat alkalmazzuk a páciens mihamarabbi állapotjavulásának elérésének érdekében.

Kinesio-tape felhelyezés

A kineziológiai tapasz remek megoldás a mozgásszervi problémák kiegészítő terápiájára. Hatása hosszan fennálló, szelíd és természetes. A tapaszok pamutból, elasztánból, illetve akril ragasztóból állnak. Hatását nem különböző gyógyszerek, kemikáliák által fejtik ki. Hatásmechanizmusának minősége függ a felhelyezés technikájától, a kezelt terület aktuális állapotától, illetve az alkalmazott mozgásterápia minőségétől is. Kíváló lehetőség fájdalom-, gyulladás csökkentésére, ízületi stabilitás biztosítására, propriocepció (ízületi helyzetérzékelés a térben) és korrekciós helyzetek (lúdtalp kezelés) támogatására.

Flossing terápia

A flossing módszer egy speciális gumiszalaggal alkalmazott kompressziós és mobilizációs kiegészítő mozgásterápiás technika, amely az adott izomra, ízületre, kötőszövetre hatva segít a mozgásterjedelem helyreállításában, növelésében, fájdalom csökkentésében, illetve az izomerő fejlesztésében. Az alkalmazott mozgásforma lehet passzív, aktív torna, de lehet akár mobilizáló, nyújtó vagy erősítő is. A terápiás mozgásformát mindig az egyén aktuális állapota határozza meg.

Fascia kezelés

Testünket behálózó kötőszöveti háló - fascia háló rendkívül rugalmas és elasztikus. Ez ad a testünk részére védelmet, formát, tartást, energiát, idegek/erek/nyirokerek számára megfelelő utat, kapcsolatot a különböző szövetek között. A fascia háló képes adaptálódni a nem megfelelő terhelés, túl- vagy alul használathoz, ezáltal veszít rugalmasságából, funkcióból, melyek degeneratív elváltozásokhoz vezethetnek testünkben

Megfelelő kezeléséhez különböző manuális fogásokra (Fascia release, triggerpont kezelés), speciális eszközökre (SMR ladba, henger, fascia fésű, köpöly) van szükség, melyek segítségével rendkívül hatékonyan fel tudjuk oldani a kialakult szöveti letapadásokat.


Fejfájás kezelés

A fejfájás típusától, kiváltó okától függően (túlzott izomfeszülés, tartás probléma, helytelen mozgássztereotípia), lehetőség van aktív vagy passzív kezelésre. Ilyen kezelésnek számít a kimozgatás, izomlazítás, relaxációs terápia és a problémához köthető speciális gyógytorna.

Köpöly kezelés

A köpölyözést a bőrön végezzük, helyi- és távoli (reflexes) hatást váltunk ki vele.

Alkalmazhatjuk a gyógytorna illetve a gyógymasszázs terápiája során is.

Használatakor a csészében vákuumot hozunk létre, mely hatására helyileg javul a vér- és nyirokkeringés. A bőr élénk piros lesz, olykor előfordulhat véraláfutás is. A szövetek anyagcseréje pedig megélénkül.

A köpöly hatásai:

  •   A kötőszöveti letapadások felszakadnak
  •   A szöveti regenerációs folyamatok beindulnak
  •   Fascia deformitás csökken
  •   Ödéma/duzzanat csökken
  •   Reflexes hatást vált ki
  •   Növeli a mozgástartományt

Manuális kezelések

A manuális medicina - mint gyógymód - a mozgás szervrendszerének visszafordítható működési zavaraival foglalkozik, kézzel végzett technikákat alkalmaz a gerinc és perifériás ízületek elváltozásainak diagnosztikájára és kezelésére.

A diagnosztikánál igen nagy jelentősége van a mozgásszervi funkciók biomechanikai elemzésének, mert csak így láthatjuk a tünetek okait is!

A manuális terápia az izületi működés helyreállítására irányuló műfogások rendszere. A műfogásokat izomlazító módszerekkel kombináljuk.

Online foglalás

Foglalj időpontot időben. A foglalásod e-mailben igazoljuk vissza.